Ултраси на Локо пребиха син на радиоводеща (ОБНОВЕНА)

Локо Пд с декларация за пребития Румен

16-годишно момче от Пловдив е пребито снощи от фенове на „Локомотив“ (Пловдив). Румен Койчев, син на журналистката от Радио „Пловдив“ Искра Койчева, приключил тренировка по баскетбол около 19 часа и отишъл с приятели в заведение в квартал „Кючук Париж”.

В компанията на момчето имало фенове на „Ботев“, но самият Румен не е привърженик на футболния клуб. Пред заведението се появил фен на Локо, който успял да предизвика компанията и приятелите на Румен излезли навън. Там били нападнати от около 30 фенове на „Локомотив“.

Ултрасите били въоръжени с бухалки и вериги и маскирани. Според очевидци, това са 14-15-годишни младежи от агитката на черно-белите.

Последен към мелето се присъединил 16-годишният ученик от Руската гимназия, който веднага бил блъснат в гръб от биячите. Момчето ударило главата си в стената и изпаднало в безсъзнание. Това не спряло ултрасите, които продължили да ритат и блъскат безпомощния Румен. 37-годишен посетител на заведението спасил младия баскетболист от задушаване, тъй като той бил глътнал езика си. Малко по-късно той е откаран в болница в комоцио, със сътресение на мозъка, разбито лице и разкъсан клепач.

Състоянието на момчето вече е стабилно и няма опасност за живота му. То е на лечение в Очна клиника на УМБАЛ „Св. Георги“ и утре ще бъде изписано. По случая се извършва проверка от служители на Първо Районно управление на полицията за установяване на извършителите. За случая ще бъде уведомена и прокуратурата.

Подобни статии

Top