АБВ: Методи Андреев покровителства схема за контрабанда на гориво

rumen_petkov

Депутатът Методи Андреев покровителства схема за контрабанда на горива в района на Асеновград, заяви на пресконференция на политическа партия АБВ в Пловдив ген. Валентин Петров.

Според данните, с които той разполага, става дума за горива, които се доставят от района на Перник и се продават без документи, съответно за тях не се плащат акцизи. Това се случвало най-често в района на пътя от Пловдив за Асеновград.

Ген. Петров допълни, че преди месец и половина е подал сигнал за контрабандата на компетентните институции.

Румен Петков, заместник-председател на партия АБВ заяви, че това е пореден случай, в който Методий Андреев се намесва в защита на хора от ГЕРБ в областта. Той уточни, че Комисията по етика в НС разглежда случая, в който сред намеса на Андреев са уволнени началниците на РПУ в Първомай и Асеновград.

„Вмешателството в работата на Пламен Узунов и оказаният натиск върху него е грозен акт, който показва, че някои народни представители нямат скрупули, преследвайки определени интереси. Надявам се да се покаже на обществото, че в парламента има ясно разбиране за разпределението на властите.

Комисията  за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика трябва да излезе с ясна квалификация на това действие, а бавенето само създава впечатление, че народното представителство търси недосегаемост“, каза Петков.

Почтеността изисква Методи Андреев да се оттегли от поста на народен представител, завърши Петков.

Петя Терзийска

Петя Терзийска следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

Top