Абитуриентът Кристиан: Не виня никого, никой не се е държал лошо с мен

„Не виня никого. Нито искам класът ми да бъде оплют по никакъв начин, нито да има чак такъв отклик на всичко”,Това каза в предаването „Тази сутрин” по bTV Кристиан Неделчев, абитуриентът от Втора английска гимназия „Томас Джеферсън“ в София, чиято история трогна мнозина потребители на социалните мрежи.

Причината беше пост във Фейсбук на една дама, която е видяла, че момчето е тръгнало към бала си с метрото и никой от съучениците му не е поискал да го качи в колата си. По-късно обаче жената се извини  заради написаното във Фейсбук, след като е разбрала, че Кристиан не е питал всички свои съученици, а само един.

„Само с един съученик се разбрах и той не успя да ме качи, пътуваше със своите близки”, каза Кристиан пред bTV.

В добри „работни” отношения съм със съучениците ми. Приятелски не толкова. Не са се държали лошо с мен, категоричен беше Кристиан.

Той е убеден, че ако е питал останалите си съученици, те са щели да го вземат със себе си. „Дори ме попитаха след това: Защо така, щяхме да те качим веднага. Аз обаче чаках само моя съученик”, обясни той.

Кристиан се обадил и на класната си Антоанета Георгиева, за да не се притеснява, след като е „избухнала новината”.

Момчето живее скромно в столичния квартал „Люлин” заедно с майка си и баба си. „Може да се каже, че е мизерия, но живеем някак, с малко пари, с до 200 лева сигурно, колкото да успеем да си платим сметките”, допълни Кристиан. „Майка ми е безработна, само баба взима пенсия”, каза още абитуриентът.

Костюмът за бала му е струвал 180 лева. Кристиан благодари на майка си и баба си за всички усилия, които са положили да израсне такъв, какъвто е в момента.

„Искам да стана консул и да представлявам страната някъде в чужбина”, подчерта Кристиан, който пък като малък казвал, че иска да стане министър-председател.

Той изтъкна, че следи политическите новини и ще кандидатства за специалност „Международни отношения” в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. През юни му предстоят изпити.

По думите му абитуриентският бал е минал много приятно. „Слушахме музика, плакахме на песни”, разказа момчето.

Подобни статии

Top