Абитуриент от Карлово с награда – спасил жена от побой

Абитуриент от Професионалната гимназия по ЖП транспорт „Христо Смирненски“ в Карлово бе награден напълно заслужено за това, че спаси възрастна жена от пияния й мъж. Пияницата подгонил бабата с метална тръба по улицата с намерение да я пребие от бой. 18-годишният Мартин Стойков предодвратил  на практика цели три престъпления.

В края на миналата година около 20.00 часа Мартин видял, че дядото преследва съпругата си. Преди това биячът се прибрал подквасен у дома си и започнал да псува, да заплашва с убийство и да бие жена си. Уплашена да не я убие наистина, възрастната жена избягала на улицата, но мъжът й хукнал след нея с металната тръба.

Свидетели на зрелището били доста сеирджии, но никой от тях не се намесил. Момчето обаче успяло да застане пред съпруга-агресор и го спряло.

Впоследствие се разбрало, че мъжът редовно пребивал жена си. Той вече е осъден, като съдът му дал година и 4 месеца – условна присъда. Освен това му е наложена ограничителна заповед да не посяга на бабата.

Геройската постъпка не е единствената за абитуриента. Преди известно време той видял как крадец задига портмоне и го подгонил, като така предотвратил грабежа и помогнал на полицаите да задържат престъпника.

Мартин иска да стане полицай и то не какъв да е, а криминалист. Възнамерява да кандидатства в Полицейската академия в Симеоново и да помага на хората.

Зрелостникът бе награден от прокурорите в Районната прокуратура в Карлово по време на Деня на отворените врати там. Той получи благодарствено писмо от името на магистратите, което му бе връчено лично от районния прокурор Димитрина Шекерева.

Подобни статии

Top