Абсурди на Гребната база в Пловдив (СНИМКИ И ВИДЕО)

За поредица от абсурди на Гребната база в Пловдив сигнализира наш читател. Публикуваме писмото му, придружено със снимков и видео материал:

Здравейте,

искам да споделя серията от абсурди, на които се натъкнах снощи, докато се разхождах на Гребната база. Първо – до старата велоалея, която е маркирана, и с която хората вече са свикнали, се е появила нова велоалея, обозначена за двупосочно движение на велосипеди, така че място за пешеходци на практика няма. 

Само 10 метра след хоризонталната маркировка има и вертикална, която указва платната за движение вдясно за велосипеди, а вляво, там където се е появила новата алея, за движение на пешеходци, като по този начин си противоречи с хоризонталната и създава предпоставки за инциденти.

Второ – докато се разхождах, изведнъж група младежи свалиха тениските си, и като същински Майкъл Фелпс, демонстрираха как се скача в гребния канал. Изглежда това не им беше достатъчно, защото след като никой не им направи забележка, се качиха на моста и се хвърлиха оттам, точно под носа на служител на „Общинска охрана“.

Охранителят най-после се приближи до тях и учтиво ги помоли да преустановят забавлението, за да не се създава излишно напрежение и да се налага да се стига до санкции. Както знаем, къпането в гребния канал е строго забранено, на няколко места има и поставени табели.

Но това не е всичко, имаше и трети абсурд –  минавайки по моста се натъкнах и на бракониери, които се опитваха да хванат риба със самоделно направени такъми. И всичко това отново се случи на 50 метра от „Общинска охрана“. Редно ли е да се случват подобни неща на място, където пловдивчани би трябвало да се чувстват спокойни и да си почиват?, пита нашият читател.

Подобни статии

Top