Автомобилен измамник от Пловдив застава пред съда

sadiysko-chukche

28- годишен пловдивчанин, измамил двама души, застава пред съда. Приз март 2013 година Владимир Димитров предложил на свои познати да им достави автомобили от Германия.

Той им обяснил, че се занимава с внос от Германия и продажба на автомобили, акумулатори и гуми. Показал им снимка на лек автомобил „Ауди А6“ и предложил да им го продаде, като определил цена за колата и разходите до Германия, за да я докара.

Владимир  обяснил още, че имало и втори автомобил „Мазда 6“, който щял да докара за себе си от Германия. Двамата свидетели се занимавали с автомобили и установили, че предложението е изгодно.

Те му дали капаро за първия автомобил, после харесали втория и дори поискали да докара трети автомобил „Ауди А3“, за които също дали предварително пари.

Автомобилите не били получени от двамата пострадали, нито пък парите за доставките възстановени. По този начин е причинил на двамата пострадали имотна вреда в размер на общо 5 478 лева.

Районна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт в съда срещу Владимир за измама с цел имотна облага – престъпление по чл. 209 ал. 1 във връзка с чл. 26 ал.1 от Наказателния кодекс.

Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи първо заседание по делото.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top