Авторският спектакъл „Колега“ на Ованес Торосян и Петко Венелинов с премиера в Пловдив

Kolega

Тази вечер в Дом на културата „Борис Христов“ пловдивската публика ще може да види за първи път представлението „Колега“. Автори, режисьори и главни действащи лица в „Колега“ са младите актьори Ованес Торосян и Петко Венелинов.

Торосян е добре познат от многобройните си роли в театъра, както и в едни от най-нашумелите български филми в последно време като „Аве“, „Тилт“ „Съдилището“ и „Източни пиеси“. Петко Венелинов е също една от младите надежди на българския театър, участва в постановките „Хамлет“, „Рицарят на светия дух“ и „Солунските съзаклятници“ на сцената на Народния театър. Публиката в Пловдив го познава от ролята му на Орфей в представлението „Евридика в подземния свят“ на режисьора Стайко Мурджев в Драматичен театър Пловдив.

„Алоооо….Колега?

Оууу.

Къде си?

Е, тука съм на Лъвов мосс.

Как е? Има ли?

Има бе, има.

Колега, да те питам……/к’во ми свириш, бе, бастун/….та да те питам….“

„Колега“  е обръщение на професионалните шофьори помежду им, но е и нещо много повече. То е емблема за цяла социална прослойка и нейния микро свят с изнервен трафик, забързани клиенти, бесни клаксони, засичания, псувни, битовизми…

„Колега“ разказва за тази реалност,  в която Митко и Спиро са колеги на маршрутки, които карат от сутрин до вечер, живеят като средностатистически българи и мислят, че са щастливи, докато… не остават без работа.

„Колега“ е „комедия за размисъл“ – историята на двама шофьори на маршрутки в София, чиито живот се преобръща. Хуморът се смесва с размишления за живота и щастието, душата проговаря с гласа на Мариус Куркински.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top