Адвокат Будаков: Не искаме конфликт между роми и българи в Розино (ВИДЕО)

„Нямаме за цел да се конфронтират роми срещу българи“. Това заяви след първото заседание по делото за убийството на бизнесмена от карловското село Розино Георги Рогачев защитникът на сочения за убиец Николай Стоянов адвокат Димитър Будаков. По думите му това би била крайно погрешна насока, най-вече, за да не се политизира на процеса. За делото вижте повече ТУК и ТУК!

Според Будаков конфликтът е заради старо плащане от страна на обвиняемия Николай Стоянов, който дни преди убийството е зареждал дизел на бензиностанцията на Рогача за повече пари. Това плащане не му било признато и заради това той се афектирал.

Според Будаков цялото дело е водено формално. Затова е било иззето от Карловското РПУ и е изпратено в Пловдив. Затова в съдебната зала той заяви, че на по-късен етап ще поиска разпитите на свидетелите по делото да бъдат на местопрестъплението, за да се изясни фактическата обстановка.

Защитникът посочи, че Иван Стоянов се е признал за виновен в досъдебната фаза, но чичо му Николай е категоричен, че е невинен. Освен това адвокатът бе категоричен, че жертвата е стреляла с автомат Калашников, а в помещение в бензиностанцията е намерен цял арсенал от оръжия.

На въпрос на DCNEWS защо голяма група роми са нападнали един единствен човек, Будаков обясни, че те били в „крайна необходимост“ да се защитят от въоръжения с автоматично оръжие Рогачев.

Вижте повече във видеото.

Подобни статии

Top