Адвокат Владимир Елдъров в ареста за 72 часа

Владимир Елдъров ще заведе дело за клевета

Арестуваха адвокат Владимир Елдъров за палеж на три автомобила и къща. Това съобщи за DCNEWS адвокатът на Елдъров-младши Йордан Давчев.

Младият юрист, който е спезиализиран по наказателни дела, свързани с пътно-транспортни произшествия, е задържан в петък около 21:00 ч. в дома му. Полицаите го чакали да се прибере и му сложили белезниците. Първоначално Елдъров-младши е задържан за 24 часа, а впоследствие му е постановена 72-часова прокурорска мярка за неотклонение „Задържане под стража. Очаква се във вторник Окръжната прокуратура да внесе в Окръжния съд искане за налагане на постоянно задържане, уточни адвокат Давчев.

Според защитника на Владимир Елдъров, на младия адвокат е повдигнато обвинение по чл.330 ал.3 от Наказателния кодекс за подбудителство към палеж на колите на три лица и една къща. Текстът предвижда от 2 до 10 години затвор.

Според адвокат Давчев Елдъров не познава част от хората, за имуществото на които се твърди да е поръчал палеж. Двама от собствениците са му познати, единият е негов близък съсед в Марково, а другият му е приятел, посочи защитникът. Между тях не е имало никакви конфликти, парични или имуществени взаимоотношения. Според обвинението палежите са поръчани в периода октомври 2013-та до ноември 2014-та година.

Адвокът Давчев обясни, че от Окръжна прокуратура не са дали повече информация на защитата за обвинението. „Чакаме мярката, за да се запознаем с материалите“, уточни той. По думите му няма нищо общо между палежите, за които бе арестуван бизнесмена Атанас Червенков – Райфъла и тези, за които е задържан Елдъров-младши.

Подзащитният ми се чувства невинен, категоричен беше юристът. „Логически разсъждавайки и свързвайки нещата, мисля, че има атака срещу Владимир Елдъров“, допълни той, припомняйки публикациите срещу него напоследък.  /вижте повече тук и тук/. „Надявам се съдът да бъде мъдър и да види нещата в тяхната дълбочина“, коментира още Давчев.

Адвокат Давчев е доказан професионалист в наказателното право. Когато става дума за професии като адвокатската и лекарската, считам, че е добре защитник да бъде страничен професионалист“, коментира пред DCNEWS известният адвокат по наказателно право Красимир Елдъров – баща на Владимир Елдъров.

„Като баща мога да кажа, че това са неща, които не вярвам да са извършени. Притеснява ме, че в България никой не е невинен до доказване на противното. Моето виждане по въпроса е, че се обявяват обвинения, които не съществуват, което говори за една преднамереност. Надявам се, че в крайна сметка ще се изнесат фактите и истината ще излезе наяве“, каза още адвокат Красимир Елдъров.

От пресцентъра на полицията отказаха да съобщят подробности за ареста и съобщиха, че пълната информация ще бъде изнесена утре в полицейския бюлетин. От Окръжна прокуратура потвърдиха за задържането, но също отказаха информация.

Снимка: DCNEWS

 

 

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top