Адвокат Владимир Елдъров обжалва ареста си

Владимир Елдъров ще заведе дело за клевета

Пловдивският окръжен съд ще се разгледа искането на адвокат Владимир Елдъров да бъде изменена мярката му за неотклонение от „Задържане под стража“ в по-лека днес в 10.00 часа.

Срещу Владимир Елдъров са повдигнати обвинения по чл.330 ал.3 и чл.216 ал.1 от НК, затова че в периода от м.октомври 2013 г. – 29.03.2014 г. в гр. Баня, с. Зелениково, с. Марково и гр. Пловдив при условията
на продължавано престъпление в съучастие като подбудител със Светлин С., Мартин П., Валери Б. и Петьо П. като извършители, са запалили имущество със значителна стойност и от пожарите са причинени значителни вреди.

Срещу адвоката е повдигнато обвинение за подбудителство към палежи, увреждане на чуждо имущество и поставяне на обезглавена кокошка в колата на неговия колега – правозащитника Димитър Деков. Срещу другите двама – Петьо Пенев и Валери Бодуров, обвиненията са за извършване на палежите, подхвърляне на обезглавена кокошка в колата на адвокат Димитър Деков и др.

Сред пострадалите са адвокати и съседи на юриста в Марково. Срещу адвокат Елдъров се води и друго досъдебно производство – №1 от тази година, на ДАНС. То е за пране на пари и присвояване в особено големи размери и представляващо особено тежък случай.

Досъдебното производство е свързано с обсебването на средства от клиенти, близки на пострадали при катастрофи, посочи прокурорът по делото Галина Андреева.

 

Подобни статии

Top