Адвокат Владимир Елдъров остава в ареста

Владимир Елдъров ще заведе дело за клевета

Пловдивският окръжен съд остави без уважение искането да бъде изменена мярката за неотклонение „Задържане под стража“, взета по отношение на пловдивския адвокат Владимир Елдъров.

Срещу него са повдигнати обвинения по чл. 117 ал.2, чл.330 ал.3 и чл.216 ал.1 от НК.

През лятото на 2013 г. в гр. Пловдив в съучастие с Радослав К. е подбуждал Мартин П. към убийство – умишлено да умъртви Владко М.

В периода от м.октомври 2013 г. – 29.03.2014 г. в гр. Баня, с. Зелениково, с. Марково и гр. Пловдив при условията на продължавано престъпление в съучастие с Радослав К. като подбудител и със Светлин С., Мартин П., Валери Б. и Петьо П. като извършители, са запалили имущество със значителна стойност и от пожарите са причинени значителни вреди.

През м.ноември 2014 г. в гр. Пловдив е подбудил Светлин С. и Мартин П. да унищожат предно дясно стъкло на л.а. „Хюндай Соната”, собственост на Димитър Д., като деянието е извършено на 02.12.2014 г.

Съдът намери, че не са налице нови обстоятелства, които да разклатят обоснованото предположение, че именно той е извършил деянията, в които е обвинен. Съдът прецени, че е налице реална опасност да извърши престъпление, ако спрямо него бъде  взета по-лека мярка.

Определението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Пловдивския апелативен съд.

Подобни статии

Top