Адвокат Елдъров: Имам документи за трансфера на сумите

Владимир Елдъров ще заведе дело за клевета

В пловдивската районна прокуратура е постъпила жалба от Независимото сдружение на пострадалите от пътно-транспортни произшествия срещу адвокатите Красимир Елдъров и Владимир Елдъров. Жалбата е подадена на 27 март, миналата година от председателя на сдружението Петкан Илиев, съобщиха за DCNEWS от Районната прокуратура.

Поводът за запитването ни беше изнесената от Нова тв информация, че наследници на жертви на катастрофи не получават обезщетенията от застрахователните компании, тъй като адвокати прибирали голяма част от сумите.

В репортажа на телевизията  бе споменато името на адвокат Владимир Елдъров, а в електронния сайт и това на баща му – Красимир Елдъров.  Според един от куриерите, цитирани в репортажа – Атанас Коцев, става дума за суми от порядъка на 60-80 хиляди лева. Според Коцев, вече е сезирана и районната прокуратура.

По сигнала от 27 март, подаден в Районната прокуратура, е извършена проверка и на 29 август е постановен отказ за образуване на досъдебно производство, който е потвърден от Окръжна прокуратура на 2 септември, съобщи говорителят на Районната прокуратура Атанас Илиев. Не е ясно обаче дали става дума за същия случай, цитиран от Нова тв.

„Ще се въздържа засега от коментар, тъй като вървят проверки, включително и дисциплинарни“, коментира пред DCNEWS днес адвокат Владимир Елдъров. Той е категоричен, че разполага с всички документи, които установяват трансфера на сумите и доказват невинността му.  Елдъров-младши допълни, че не знае за сигнала в прокуратурата от 27 март, заведен от Независимото сдружение на пострадалите от ПТП и не е чувал за Петкан Илиев.

Адвокат Красимир Елдъров също остана изненадан от информацията за сигнал в прокуратурата, в който е посочено неговото име. Той отказа коментар по информацията, изнесена от Нова тв.  Известният юрист по наказателно право беше категоричен, че няма отношение по делата на Владимир Елдъров.

Даниела Добрева

Даниела Добрева следи новините от Пловдив, Асеновград и региона

Подобни статии

Top