Адвокат Елдъров обжалва ареста си пред Апелативния съд

Пловдивският апелативен съд ще се произнесе днес по жалбата на адвокат Владимир Елдъров срещу отказа на Пловдивския окръжен съд да измени взетата му мярка за неотклонение „Задържане под стража”. На 30 юни окръжните магистрати оставиха без уважение искането на юриста да бъде освободен от ареста.

Срещу него са повдигнати обвинения за подбудителство към приготовление за убийство, за палежи и увреждане на чужди вещи.

През лятото на 2013 г. в гр. Пловдив Елдъров, в съучастие с Радослав Керанов е подбуждал Мартин Поптолев да убие Владко Мерджанов.

В периода от  октомври 2013 г. до  29-ти март 2014 г. в  Баня, с. Зелениково, с. Марково и   Пловдив при условията на продължавано престъпление в съучастие с Керанов като подбудител и със Светлин Спасов, Мартин Поптолев, Валери Бодуров и Петьо Пенев като извършители, са запалили имущество със значителна стойност и от пожарите са причинени значителни вреди.

През ноември 2014 г. в  Пловдив е подбудил Светлин Спасов и Мартин Поптолев да унищожат предното дясно стъкло на лек автомобил „Хюндай Соната”, собственост на адвокатът-правозащитник Димитър Деков. В колата на 2 декември 2014-та година беше подхвърлена и умъртвена кокошка.

На 30 юни окръжните магистрати решиха, че няма нови обстоятелства, които да водят до промяна на мярката за неотклонение на адвокат Елдъров. Според съда има реална опасност той да извърши престъпление, ако бъде освободен от ареста.

Подобни статии

Top