Адвокат Елдъров поръчал да плашат негов колега с обезглавена кокошка

Владимир Елдъров ще заведе дело за клевета

Пловдивският адвокат Владимир Елдъров бе арестуван в петък вечерта. Той е обвинен в подбуждане и подпомагане на няколко палежа на автомобила. Освен това адвокатът е обвинен и като поръчител на поставянето на обезглавена кокошка в колата на негов колега. Владимир Елдъров и още 5 човека са в ареста.  Поради големия медиен интерес Окръжна прокуратура излезе с изявление по случая. Ето пълния текст:

По образувано през 2014 г. в Окръжна прокуратура – Пловдив досъдебно производство за извършване на палежи на автомобили и недвижими имоти; кражба; грабеж и увреждане на чуждо имущество на територията на гр. Пловдив и областта, до момента са задържани и са повдигнати обвинения на общо 6 души, сред които и пловдивски адвокат – обвинен в подбуждане и подпомагане на извършителите на голяма част от престъпленията.

Обвиняемите М. Поптолев, Св. Спасов, П. Пенев и В.Бодуров са обвинени в извършване на общо пет палежа на автомобили и жилищни имоти, за което са били подбудени и подпомогнати от обв. Вл. Елдъров. Сред тях са: палеж на автомобил и недвижим имот в гр. Баня, ползвани от сътрудник на пловдивски адвокат, при който е имало сериозна опасност за живота на четирима обитатели на къщата; палеж на лек автомобил в гр. Пловдив; палеж на трактор в с. Зелениково, общ. Раковски; палеж на автомобил с нанесени щети и по жилищен имот в с. Марково и палеж на лек автомобил на адвокат от гр. Пловдив.

Обвиняемите Спасов и Поптолев са обвинени и в извършване на грабеж над гръцки гражданин в гр. Пловдив. Двамата, в съучастие с обв. Пенев са извършили и кражба на лек автомобил от жк „Тракия“ в гр. Пловдив, като автомобилът е бил установен в хода на разследването с пренабити номера.

Спрямо обвиняемите Поптолев и Спасов са повдигнати и обвинения за извършено, след подбуждане от обв. Елдъров, повреждане на чужда движима вещ – лек автомобил на пловдивски адвокат, при което е бил счупен прозореца на автомобила и в него е била поставена обезглавена кокошка.

На обв. Доевски е предявено обвинение за палеж на къщата на Хачо Хованесян.

В хода на разследването са разпитани множество свидетели и са назначени пожаро-технически и оценителни експертизи.

Спрямо трима от обвиняемите – М. Доевски, М. Поптолев и Св. Спасов с определение на Окръжен съд – Пловдив от 16.01.2015 г. е била взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Обвиняемите Вл. Елдъров, П. Пенев и В. Бодуров понастоящем са задържани с постановление на наблюдаващия прокурор за срок от 72 часа, в рамките на които предстои да бъде внесено искане до Окръжен съд -Пловдив за вземане спрямо всеки един от тях на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Двама от обвиняемите – Поптолев и Пенев са с предходни осъждания за кражби.

Най-тежкото предвидено от закона наказание за престъпленията, в които понастоящем са обвинени привлечените към наказателна отговорност, е лишаване от свобода от пет до петнадесет години.

 

Подобни статии

Top