Административният съд даде ход на делото за касиране на вота в Пловдив (ВИДЕО)

Административният съд даде ход на жалбата на Славчо Атанасов за касиране на изборите за кмет на Пловдив. Съдия Стоян Ботев не допусна исканата от защитника му Емил Василев проверка на недействителните бюлетини, които са общо 2 200 на брой.

Постановено беше изготвяне на списък с 1 122 лица, които са гласували като дописани под чертата на избирателните списъци. Според адвокат Василев има съмнения, че голяма част от тях са общински служители и са упражнили правото си на глас два пъти.

На закрито заседание на 12 ноември съдът е отхвърлил  първоначалното  искане на Славчо Атанасов  да се спре решението на ОИК за избор на Иван Тотев за кмет на Пловдив.

Днес състав на Пловдивския апелативен съд  прие жалбата за касиране на изборите  с приложените към делото доказателства и допусна 4 доказателствени искания. Очаква се и резултата от  полицейската проверка  в 44-та секция за  пускане на празни бюлетини в урната.

„Най-голямото нарушение е било в осма секция в район „Тракия” и в 41-а и 42-та секция в район „Западен”.  Там всъщност секционните протоколи са били подписани от по-малко от 5 души членове на секционните избирателни комисии“, каза Емил Василев, адвокат на Славчо Атанасов.

Защитниците на Иван Тотев  категорично оспориха всички  доказателствени искания на ответната страна. Според тях в нито един протокол на секционни избирателни комисии няма жалби на представители на партиите или застъпници. Няма констатирани нередности и в осма секция  в „Тракия“.

Следващото заседание по жалбата е насрочено за  четвъртък от 15.30 часа. Призован е и ще бъде разпитан  един от двамата свидетели, които твърдят, че в посочените секционни избирателни комисии е имало манипулации.

Подобни статии

Top