„Азът в своята Дуетност“ в Нощта на музеите и галериите

Деси Морозова_Покана

4 събития в Нощта на музеите и галериите ще могат да видят пловдивчани и гостите на града в галерия Резонанс тази вечер. Ето и програмата:

19.00 – 20.00 ч – Изложба – „Азът в своята Дуетност“ на Десислава Морозова

Три скулптурни инсталации, в чието пространство зрителят фокусирано преживява вечното взаимодействие между Несъзнавано и Съзнавано, таящо се в основата на всяка картина и творба на изкуството.

В едно от произведенията ходовата линия се разполага между символните визуализации на дифузния Аз и символните визуализации на „бетонираното “ Его, където зрителят търси динамиката на собствения си Аз и усилва пластичността в диалога със себе си и със средата.

Светлината, Отражението и Сянката, които създават обектите от дърво, огледално и транспарентно стъкло, като метафора и като реалност, изграждат инсталационната действителност, но едновременно създават усещане за присъствие и тяга вътре във всеки, разпознават себе си на „вътрешната сцена“ на всеки посетител.

Залага се на „Трептенето“ между обект и пространство, на Умишленото колебание, за да може зрителят да преживее релативността на събитията във физическата среда, на сложността на истината там.

20:00 – 21:00 – Пърформанс – „Неходовите линии на зрителя“
съавтор и изпълнител: Мирослава Захова
съавтор и супервизор: Десислава Морозова

21.00 – 22.00 ч. – Пърформанс – „Лудостите на едно начало“

автор: Наташа Кюпова

участват танцьори от Танцово Студио Дуенде

Един пърформанс, който показва усилието и лудостта на трудното начало. Оживелите фигури от платното се мятат в полумрака между сън и реалност. Всеки сам в капана на своето ежедневие търси нещото, което му липсва, онова което ще осмисли хаоса на несъзнателните му движения и ще върне изгубения стремеж, изваждайки го от аморфното състояние на вековен унес.

22:00 – 23:00 – Филм – „Нова Зеландия – откъси от северен и южен остров“

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top