„Айкън” бори кърлежите в Асеновград

С препарата „Айкън 10” тази година община Асеновград ще обработва зелените площи срещу кърлежи. Пръскането започва от понеделник от централна градска част, парковете и квартал „ Запад”.

Там площите вече са окосени и подготвени за дезакаризация, уточниха от отдел „Екология” на общината. През почивните дни ще бъдат обработени и всички градинки в детските и учебни заведения. Малко над 1000 декара е площта, която трябва да бъде третирана срещу кръвосмучещи акари. Включени са и местата, на които традиционно се събират много хора за празници.

Пръскането ще се извърши с две мотопръскачки, а указателни табели ще предупреждават за площите, които вече са обработени. Призовават се гражданите да следят за извършената обработка и да спазват карантинните срокове, посочени в тях.

Определени са и длъжностните лица, които да следят за изпълнението на дейностите и да присъстват при извършването и приемането на работата за съответните обекти.

Топлата зима е причина сезонът да настъпи преждевременно и кампанията да започне по-рано, коментираха от екологичния отдел. При наличие на неподходящи климатични условия графикът ще бъде променен.

Едновременно с това се извършва и дезинсекция срещу имаго на комари на определени места в общината.

 

 

Подобни статии

Един коментар

  1. qdosana написа:

    Заради вашето пръскане срещу кърлежи 10 кучета домашни любимци ако не и повече са отровени и са болни много тежко !!! Като пръскане слагайте табели , защото последствията са сериозни !!! Ако домашния ми любимец не оздравее ще се стигне до съд !!!!!

Top