Айри Мурад закъса с 4 изпита на първата си сесия в Аграрния

Небезизвестният общински съветник от Пловдив Айри Мурад, който миналата година едва успя да пребори държавните зрелостни изпити и вече учи за зооинженер в Аграрния университет, е закъсал с 4 изпита, пише Агенция Монитор. Това съобщи самият той, като уточни, че е записал обучението му за висше образование да бъде в задочна форма. „Иначе няма да успея, много ще ми е трудно”, каза Мурад, като допълни колко е щастлив, че е успял не само да завърши средно образование, но и да бъде приет да учи за бакалавър.

Въпреки щастието обаче Айри Мурад е притеснен, тъй като на първата сесия не е имал време да се подготви добре и да отиде на 4 от изпитите. „Не отидох и затова не ги взех. Нямах време да уча”, признава той, като обещава на поправителната сесия да се яви и да положи успешно изпитите.

Общинският съветник от Пловдив придоби национална известност, след като не успя веднага да вземе матурата по български език и литература. За разлика от мнозина свои съкварталци Мурад бе амбициран да завърши с успех средното си образование, което в крайна сметка направи.

На редовната матура по български език и литература той получи оценка от едва 2,63, която не му позволи да се дипломира. Мурад не се отказа и започна да учи активно, посещавайки частни уроци. На поправката изкара 3,29, което му бе достатъчно, за да се дипломира. Веднага след това, изпълнявайки обещанието си да учи висше, Айри Мурад записа „Зооинженерство” в Аграрния университет в Пловдив.

Подобни статии

Top