Айри Мурад с протест в Столипиново срещу „Чистота“, РБ се разграничи

Столипиново номинира Пеевски и Яшар Асан за депутати

Мирен протест срещу качеството на почистването и дейността на ОП „Чистота“ в Столипиново ще се проведе утре на ул. „Елба“ до Стария пазар в мултиетническия квартал. На протеста жителите на квартала ще изразят недоволството си от начина, по който се чисти в този район.

Съобщението до медиите за протеста е подписано от общинския съветник Айри Мурад, който е част от групата „Да решаваме заедно“ в местния парламент. Минути след това то бе последвано от позиция на Реформаторския блок, според която реформаторите не застават зад готвеното недоволство. Вижте какво още се казва в позицията:

„Реформаторите не стоят зад готвения от общинския съветник Айри Мурад протест, насрочен за утре в „Столипиново”. Това се казва в изявление на общинските съветници от Реформаторския блок. „С изненада научихме, че Айри Мурад организира протест на недоволните от нерегламентираните сметища и другите битови проблеми в квартала. Идеята за това изобщо не е обсъждана в групата „Да решаваме заедно”, част от която е Реформаторският блок”, обяви председателката на групата Пепа Деведжиева. В този смисъл съветниците от „Да решаваме заедно” считат организацията на протеста за солова акция на Мурад.

„В „Столипиново” действително има проблем с чистотата и много нерегламентирани сметища. Но поддържането на хигиената е двустранен процес – „Чистота” е длъжна да разчиства отпадъците, но и гражданите от „Столипиново” трябва да се научат да пазят”, коментира още Деведжиева. Реформаторите смятат още, че проблемът с чистотата в „Столипиново” би трябвало да бъде решен в диалог с общината.“

Подобни статии

Top