Академик Бултекс 99 и Община Пловдив с призив за подкрепа (СНИМКИ)

Баскетболният Академик Бултекс 99 и Община Пловдив призоваха привържениците на спорта да подкрепят отбора в зала Колодрума в предстоящия турнир за Купата на България. Най-добрите 8 мъжки отбора ще спорят за ценния трофей от 16 до 19 февруари 2017 година.

Пред медиите застанаха заместник-кметът по спорт, младежки дейности и социална политика Георги Титюков, президентът на баскетболния Академик Бултекс 99 Васил Врачев, старши треньорът на отбора Асен Николов и играчите Шакир Смит, Димитър Димитров и Васил Бачев.

„Надяваме се, че ще е валидна старата българска поговорка „У дома и стените помагат“. Ние ще стискаме палци на Академик Бултекс 99 и дай Боже, да спечели купата,“ заяви Георги Титюков.

„Не сме и мислили преди година и половина, че ще сме втори в класирането. Надявам се да има повече зрители в залата, да присъстват и повече студенти от университетите в града“, сподели Васил Врачев.

„Зала Колодрума е перфектна за баскетбол. Вчера тренирахме там и всички състезатели останаха очаровани от условията. Отборът е напълно готов за турнира и резултатите го показват. Четвъртфинала за нас е най- важният мач и ако победим ще кажа това, което искам от моите момчета“, коментира Николов.

„Някои отбори си пожелаха Академик на четвъртфинал, затова и аз ще им кажа, че точно тях си пожелавам“, каза Николов, визирайки отборите на Черно море и Ямбол.

„Откакто съм в отбора постигнахме 5 победи и искам да продължим да печелим. Чакам с нетърпение турнира и мисля, че в тази голяма зала ще дойдат много хора, за да ни подкрепят. Нашата задача е да ги зарадваме с победи“, коментира Митко Димитров.

„Нека повече хора дойдат и ни подкрепят, а ние със сигурност ще ги зарадваме. Готвим се много сериозно“, каза от своя страна Васил Бачев.

„Много съм развълнуван и чакам с нетърпение турнира. Нека дойдат повече хора. Мои роднини ще дойдат специално от Америка, за да ни подкрепят“, добави Шакир Смит.

Цената на билетите за ученици с предварителна заявка е 1 лева, на каса – 2 лева, за студенти и пенсионери – 2 лева, за четвърт финалите – 5 лева, а за полуфиналите и финалите – 7 лева. За 19 лева желаещите могат да закупят карта за всичките 8 мача.

Преди големите срещи в четвъртък и петък от 13.30 часа ще се проведат и два детски мача на кадетите на Академик Бултекс 99 с отборите Делфин и Пловдив баскет.

Официалното откриване на турнира е на 16-ти февруари от 19.00 часа, а организаторите са подготвили много приятни изненади за публиката.

Снимки: Община Пловдив, academic-bultex99.com

Подобни статии

Top