Академик Бултекс 99 с впечатляваща победа над Рилски спортист

Академик Бултекс 99 записа шести успех от началото на сеона, като този път пловдивчани постигнаха най-впечатляващата си победа над носителя на Купата Рилски спортист 89-88, съобщава bgbasket.com. Тя бе изкована след равностойна игра в първите три части и по-силна в последната, когато се откъснаха. След това Рилски направи супер серия и дори поведе, но в края пловдивчани измъкнаха успеха.

Въпреки него Академик остава на деветото място с баланс 6-19, а за да стане осми и да участва в плейофите, трябва да спечели и двата си мача до края, а Ямбол да ги загуби. Рилски пък с това поражение вече окончателно се бетонира на четвъртото място и няма как да мръдне нито напред, нито назад. В следващия кръг пловдивчани ще приемат Берое, който биха по-рано през сезона, а пък самоковци ще пътува до Бургас за мач с последния Черноморец.

Началото определено бе за самоковци, които започнаха с 12-2. Постепенно домакините се разиграха и в края на първата част намалиха. През втората гостите дръпнаха със 7, но след 7-0 Академик изравни. Последва игра кош за кош, а с тройка на Митрович домакините бяха напред за почивката.

В третата четвърт ролите се размениха и пловдивчани бяха тези, които водеха. Те се откъснаха с 6 точки в един момент, но пък в края й Рилецо намали. Така се стигна и до последната четвърт, която предложи доста драматични минути. След серия от 14-4 домакините се откъснаха с 10 точки напред при малко повече от три минути до края. Рилецо обаче не се отказа и отговори с 11-0, като Тристан Кери наниза три тройки поред, за да изведе своите напред 1 при оставаща по-малко от минута. Бошко Йовович върна водачеството на домакините с два успешни наказателни удара, но Франк Търнър отговори за Рилецо. В последната атака за Академик Йовович пак бе фаулиран и не трепна от линията, а Търнър не можа да отвърне.

Домакините нанизаха 14 тройки от 32 опита за 43% срещу едва 6 от 23 за гостите или 26%. Това им даде сериозно предимство, което в крайна сметка ги изведе до успеха.

Оскар Белфийлд бе над всички за успеха със своите 7 тройки от 12 опита и общо 29 точки. Американецът добави и по 5 борби и асистенции, а добре му партнираха Бошко Йовович със 17 точки и 8 борби, плюс Никола Трайков и Александър Митрович с по 12 точки.

Най-резултатен за гостите с 21 точки бе Франк Търнър, а Тристан Кери се включи със 17 точки.

Снимка: LAP.bg

Подобни статии

Top