„Акациева горичка“ за 100 000 лева откриха в „Западен“ (СНИМКИ)

С тържествен водосвет откриха днес парк „Акациева горичка“ в пловдивския район „Западен“. Люлки, пейки, фитнес на открито, ново осветление, чешмичка и беседка на стойност 100 000 лева радват живущите в квартала.

Общата площ на парка е пет декара, изградена е и нова поливна система. Старите дръвчета са премахнати, а на тяхно място са засадени над 100 нови фиданки.

Кметът на Пловдив Иван Тотев и кметът на район „Западен“ Димитър Колев се включиха в залесяването и посадиха малка елха. „Когато поотрасне, ще я украсяваме за Коледа“, каза Колев.

Предстои да се монтират преградни пана за по-голяма безопасност, както и табели, които да забраняват разхождането на домашни любимци.

450 000 лева от бюджета на община Пловдив са заделени за тази година за изграждане на още 6-7 подобни детски площадки във всички райони на града за още повече деца.

Отделно в бюджетите на районните администрации има допълнително средства за детски площадки, които са гласувани от Общинския съвет при приемането на бюджета.

Предвижда се и монтирането на съоръжения за спортна площадка в двора на детска градина „Чайка“ откъм стадион „Христо Ботев“, допълни градоначалникът.

Подобни статии

Top