Активизираха се две свлачища на пътя Асеновград - Лясково - DC news

Активизираха се две свлачища на пътя Асеновград – Лясково

Две свлачища се активизираха на пътя Асеновград-Лясково

Две свлачища се активизираха на пътя Асеновград – Лясково, съобщи зам.-кметът на общината Пламен Йончев. Единият от сипеите е на половин километър преди Асеновата крепост, а другият – на 500 метра след нея в района на по-старо свлачище. Пътят вече е разчистен, увериха от общината. Нормализира се и обстановката след падналите проливни дъждове и снеговалежа през почивните дни.

Два микроязовира преливаха в Асеновградско – над село Козаново и „40-те извора“. Взети са мерки сега те се изпускат контролирано – с 500 литра в секунда. Реката е придошла в Леново и Боянци. В Болярино също имаше опасност от преливане на микроязовира, съобщи областният управител Розалин Петков.

Тежка е била ситуацията и в планинските райони и най-вече на прохода Троян – Кърнаре. От закъсалите 15 автомобила, 13 вече са освободени. Остават две коли, едната от които е катастрофирала и трябва да бъде свалена на платформа, а другата е зад нея и не може да бъде освободена. Основният проблем е, че хората тръгват без необходимата подготовка в планината, коментира Борислав Чернев – доброволец към общинския отряд 112.

Заедно с екипи на пожарната пловдивските доброволци са разчистили от паднали дървета пътя за хижа Здравец и към Копривките и Бяла черква. Борислав препоръча на шофьорите да не излизат в планината без зимни гуми и вериги и да не подценяват ситуацията, особено при минусови температури.

 

Подобни статии

Top