Актуализират заплатите в БДЖ

Актуализират заплатите в БДЖ

ЖП синдикатите са се договорили с новото ръководство на БДЖ да изготви актуална оценка на всички длъжности в сектора. След обработването на данните ще се извърши и оценка на труда на служителите, което трябва да доведе до актуализиране на заплатите.

Това съобщи в сутрешното студио на DCTV председателят на регионалния ЖП синдикат към КНСБ Любомир Милков. Срещата с новите управители на БДЖ е приключила вчера и е имала опознавателен характер.

Към момента „БДЖ Холинг“ има задължения на стойност 560 млн. лв. През последните три години дългът е намалял с около 130 хил. лв. Продължават да се водят разговори с кредиторите, които неслучайно са показали твърда ръка и са направили запор на сметките на дружеството.

Към момента не се говори за съкращения. Броят на служителите е достатъчно намалял, особено в „Товарни превози“. Има нотификация от Европейската комисия, която разрешава държавата да върне на холдинга 170 млн. лв. Средствата ще бъдат предназначени основно за покриване на част от задълженията към кредиторите и не са предвидени за инвестиции, каза още Милков.

 

Подобни статии

Top