Актуализират Инвестиционната програма в Асеновград - DC news

Актуализират Инвестиционната програма в Асеновград

ремонт на ул. 6 януари

С 349 хиляди лева да се актуализира Инвестиционната програма на Община Асеновград, ще обсъждат днес общинските съветници на редовната си сесия. Сред най-важните обекти, заради които се извършва актуализацията, е ремонтът на подпорната стена на р. Чая в индустриалната част на града, за реомнта на която са необходими 174 хиляди лева. Общината обаче ще заложи при актуализацията само 100 хиляди лева за този обект.

Други 175 хил. лв. обаче ще бъдат заделени за подпорна стена на ул. „Харманите“ в кв. „Горни Воден“. Така ще се укрепи улицата и ще се предотврати срутването на земни маси, създаващи опасност за жилищата под самата улица.

Парите за двата обекта трябва да бъдат осигурени от продажби на общински земи.

Отпадат средствата по извънбюджетната сметка за водния цикъл в  размер на 10,2 млн. лв. Причината е, че общината не бе включена в Оперативната програма за финансиране.

Допълнителни средства ще се заделят за канализация на ул. „Нишана“ в Асеновград, както и за асфалтиране на ул. „Мизия“ в Тополово. Залагат сеповече пари за вопровод на ул. „Родолюбие“, както и близо 8 хиляди лева за строителните дейности на ул. „6-ти януари“. Предвиждат се пари и за изграждане на подпорни стени на реката в Нови извор.

В инвестиционната програма се увеличават с минимална сума и парите за монтиране на видеонаблюдение на ул. „Съединение“, кръговото движение на старата Пловдивска автогара, ул. „Марица“, бул. „България“ и др.

Подобни статии

Top