Актуални цени и тенденции на банските в Пловдив

Лятото е в разгара си, отпуските вече са планирани, дестинациите за почивка вече са ясни и ако все още нямате подходящ бански костюм, с който да привлечете вниманието на плажа, то ние ще ви помогнем да се ориентирате по-лесно в актуалните тенденции и цени в Пловдив.

Обиколката ни в големите търговски центрове и по-малки магазини в града под тепетата показа, че това лято няма водеща линия при банските костюми – цветовете са разнобразни, моделите са както традиционни, така и доста разчупени, така че всеки може да избере най-подходящото както за фигурата и вкуса, така и за джоба си.

Продавач-консултантите най-често предлагат бански модели в две части, тъй като така дамите могат да покажат по-голяма част от тялото си на слънце и съответно да придобият по-равномерен загар. Ако не държите на известни марки, то може да пропуснете бутиците и директно да се отбиете в магазина за левче или в подлеза на Тримонциум. Там спокойно може да се обзаведете с бански за 10-15 лв., а за още 3 получвате и парео.

Най-вървежни в тези търговски обекти са банските с животински или флорални мотиви. Плажен костюм с леопардови шарки в две части струва 20 лв., а бял с рози е 22 лв. Има и клиенти, които държат върху банския им да има и камъчета, мъниста или пайети. Тук изборът е по-ограничен, но за сметка на това цените са сравнително ниски – 12, 15 и 18 лв.

Ако нищо в подлеза не ви грабне окото, то може да се отправите към търговските центрове. Трябва да имате предвид, че там цените са доста по-високи, а качеството често не отговаря на очакванията. Най-евтините плажни костюми от две части започват от 30 лв., минават през цени от 50, и достигат дори до 80 лв.

Целите бански, които дамите използват основно, за да привлекат вниманието на плажа са доста по-скъпи. Те са в нетрадиционните цветове златно, сребърно, платинено и тюркоазено и на места, главно около пъпа, могат да бъдат изрязани.

Най-семплият, но за сметка на това актуален вариант, е бански с презрамка само на едното рамо. Подобен плажен костюм може да намерите на цена от 35 лв. както в един цвят, така и с щампи и различни мотиви. Много често се срещат и контрастните комбинации, така че внимавайте в стремежа си да сте различни, да не изпаднете в прекален кич.

Банските само в един тон са предпочитани от много жени, най-вече от тези, които се притесняват от фигурата си и не искат да привличат допълнително погледите върху себе си. Този сезон отново преобладават ярките цветове – жълто, морско синьо, розово, или пък класическата комбинация бяло и черно.

Хит това лято ще бъдат и ултра изрязаните къси панталони с флорални мотиви. Те могат да бъдат дънкови или от леки платове, но задължително са много цветни. Цената им започва от 14,99 лв., а моделите на по-известните марки достигат до 40 лв.

Не забравяйте и за широкополата шапка, която освен, че ще придаде завършен вид на визията ви, предпазва и от силното слънце. Туниката или полупрозрачното парео също са аксесоари, от които няма как да се лишите, особено ако сте решили да прекарате на плажа по-голямата си част от деня.

Подобни статии

Top