Актьорът Красимир Ранков грабна приза за най-хубав Вазовски мустак (СНИМКИ)

Известният и обичан в цяла България актьор Краси Ранков грабна тази година наградата за най-хубав Вазовски мустак. Той бе награден лично от кмета на Сопот Деян Дойнов по време на празника „Да стоплим сърцата с вино и любов“ днес.

„За хубава жена съм готов веднага да си обръсна мустака. Защото мустакът по-късно ще порасне пак, но жената ще съм я изтървал”, призна усмихнат актьорът.

Той спечели престижната награда в оспорвана конкуренция с мустаците на щуреца Кирил Маричков и известния телевизионен журналист и водещ Иван Гарелов. Само дами бяха включени в журито, което избра победителя сред личните мустаклии. Негов председател бе Донка Вангова,  а членове – Борислава Нанкина и Таня Караколева.

Наградата, която отнесе в къщи Краси Ранков бе традиционният медал, диплома и ръчно изработен нож от сопотски майстор. Актьорът не остана длъжен и си плати оръжието, за да му върви с него.

Кметът Деян Дойнов пък обеща да постави в рамка левчето, което ще цени именно, защото е дадено от видния мустаклия. Градоначалникът не пропусна да покани Ранков, който е запален ловец, на лов с тукашната ловна дружинка.

Тази година не мина и без да бъде почетен Денят на влюбените, въпреки че е утре. Влюбените, които последни през миналата година са се оженили в балканското градче също получиха медал и грамота. Това са Евгени и Теодора Башлийски, които положили подписи под свидетелството си за брак на 13 ноември, миналата година. Те вече имат момченце на 2 месеца, похвали се таткото.

Много от присъстващите, както и кметът на Сопот бяха облечени в народни носии. Градоначалникът бе препасан и с реплика на старовремски пистолет-запалка. След връчването на наградите, яхнал 10-годишния кон Боби, той оглави шествието за Трифон Зарезан от центъра на Сопот. Кметът заряза лозята край селото и нарече да са плодородни.

Награда на На празника в Сопот получи и д-р Димчо Труфчев за стихотворението „Жена”, посветено на виното и любовта. Най-вкусното домашно мезе и най-добрите бели и червени вина на местни производители също грабнаха призове.

Видео от празника вижте ТУК!

 

Подобни статии

Top