Актьор се обеси в сцена с обесване

27-годишният италиански актьор Рафаело Шумахер е в кома след инсценировка на обесване по време на спектакъл в Пиза.

Според лондонския вестник „Дейли мейл” спектакълът, наречен Mirages се е играл в театър „Лукс” (Teatro Lux).

Mirages е спектакъл, създаващ ефект на присъствие от шест сцени в различни части на театъра, между които се движат зрителите. Злополучната сцена с участието на Шумахер е била построена във вътрешен двор, където е трябвало да се изиграе обесване. Това, че нещата не се развиват „като на сцена”, заподозрял един от зрителите, завършил медицинска академия, когато видял конвулсиите на актьора по време на инсценировката на изпълнението на „смъртна присъда“ чрез обесване.

След като изпадналият в кома актьор бил откаран в болница, полицията отцепила театъра и е започнала разследване. Не се изключва и вариантът актьорът да е искал да се самоубие. Според художествения директор Габриеле де Лука в последната минута преди спектакъла Шумахер настоял да бъде заменен епизодът, в който трябвало да го „застрелят” с имитация на обесване.

Колегите на актьора не вярват във версията със самоубийството, като твърдят, че в спектакъла въжето не е трябвало да бъде истинско, а тялото му трябвало да бъде допълнително предпазено от рязкото падане със специален колан. Майката на актьора също отхвърля версията за самоубийство като посочва, че Шумахер не е оставил предсмъртно писмо и не е имал мотиви да сложи край на живота си.

Източник: Агенция Монитор

Подобни статии

Top