Акцията за черното тото (ОБОБЩЕНА)

Акцията за черното тото

Близо 15 футболисти са разпитвани днес в Държавна агенция „Нацонална сигурност“ в София във връзка с мащабна акция за „черно тото”. Сред тях са и играчи на „Локомотив“ Пловдив. Не сме чули пловдивски футболисти да са разпитвани, но със сигурност нашият отбор е един от най-коректните в настоящото първенство, коментира административният директор на клуба Атанас Узунов

Акцията на ДАНС, която търси информация за уговорени мачове и черни футболни залагания стартира след като УЕФА и ФИФА изпратиха писмо с препоръка да бъдат разпитани определени футболисти и клубове. Така Започна мащабна операция „черно тото”, която тепърва ще се разраства.

Последва санкция на дупнишкия отбор „Марек“, припомни административният директор на „Локомотив“ Пд Атанас Узунов. По думите му вероятно става дума за мачове от миналогодишния шампионат.

За настоящия сезон аз мога да гарантирам.  Ние имаме двама души, това са Данчо Господинов и Мартин Камбуров, които са футболисти от миналата година, коментира Узунов.

Той обясни, че не е чул пловдивски футболисти да са разпитвани. Според информационните агенции обаче именно Мартин Камбуров е един от привиканите в ДАНС, заедно с футболисти на ЦСКА и „Локомотив“ София.

Мартин Камбуров напусна Локомотив, точно за това нещо, че не искаше да влиза в договорени срещи и финансовото състояние на клуба. Отиде в ЦСКА. Впоследствие се промени ръководството на клуба и той отново се завърна в Пловдив, обясни Узунов.

Според него основният мотив Камбуров да се върне в „Локомотив“ Пд е свързана с вижданията на новите собственици и сдружението „Бъдеще за Локомотив“ Пд, чиято единствена цел е отборът да играе честно. Предполагам, че ще бъдат разпитани и футболисти от други клубове, освен от „Марек“. Прогнозите му се потвърдиха днес, когато на разпити бяха извикани играчи на Левски, Локомотив София и ЦСКА.

 

Подобни статии

Top