Акция за кръводаряване в Пловдив

97f2a4b75551

Традиционната си кръводарителска акция стартира от днес Българският червен кръст. Целта е да се подпомогнат болничните заведения през коледните и новогодишни празници.

„Кръводаряването е шанс за всеки човек в добро здравословно състояние да спаси живот и да бъде герой. Всяка банка дарена кръв може да бъде жизненоважна за хора претърпели катастрофи, инциденти и лекуващи се от различни заболявания. По закон кръводаряването е напълно доброволно и безвъзмездно, този благороден акт не застрашава по никакъв начин здравето и живота на кръводарителя.”, съобщи директорът на БЧК-Пловдив Таня Георгиева.

Всички желаещи да дарят кръв безвъзмездно могат да го направят днес от 8:30 до 12:30 часа в сградата на Многофункционален социален център към Областен  съвет на БЧК – Пловдив на ул. „Изток” № 48. Отправена е покана към постоянните и нови кръводарители да вземат участие в кръводаряването.

Акцията се провежда от областния съвет на Български Червен Кръст – Пловдив, съвместно с Регионалния център по трансфузионна хематология – Пловдив.

 

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top