Акция срещу търговци на Гребната

Акция срещу търговци на гребната

14 заповеди за прекратяване на разрешителни за мобилни преместваеми търговски обекти е издало това лято кметството на район „Западен“. Комисията за проверка на дейността им е започнала работа още през юни и е приключила до края на юли. Собствениците на съоръженията нарушават правилото за работното време, което трябва да започва най-рано в 7:00 и да приключва най-късно в 21:00 часа.

Осем от заповедите вече се обжалват, съобщи кметът на „Западен“ Димитър Колев. Останалите шест са в процес на съобщаване, т.е. все още не са достигнали до самите ползватели на търговските обекти.

Предстои съдът да се произнесе по казуса. Някои от разрешителните изтичат следващия и по-следващия месец. Така или иначе те няма да бъдат продължени в този им вид, посочи Колев.

Разрешителните за ползване на мобилни преместваеми обекти на Гребната база са над 70. Политиката на общината към тях, както и към стационарните преместваеми съоръжения е в посока естетизиране на градската среда. Според зам.-кмета Димитър Кацарски в Пловдив тези обекти не са никак малко.

Голяма част от тях са в изключително грозно състояние, нарушават много от красивите неща, които се случват в Пловдив. Това, което предстои да направим, е да преведем преместваемите съоръжения в един общ вид за града, обясни Кацарски.

Преместваемите обекти са каравани за сандвичи и напитки, колички за продажба на пуканки, царевица, сладолед, сергии с играчки и т.н. По думите на Кацарски някои от местата, на които съоръженията се поставят, са неизбежни – парковите среди, зелените площи, имотите общинска собственост, както и тези, върху които се развива спортна дейност.

 

Подобни статии

Top