Акция 7 в подкрепа на изкуството в галерия „Резонанс“

rezonans

„Акция 7″ на 7 април организира пловдивската галерия „Резонанс“. Това е едно ехо, един отзвук от рождения ден на галерията и най-вече реверанс към авторите, участващи в „Малък Голям проект“ От 7-ми април, в 7 часа на ден в продължение на 7 дни ще продаваме произведения на тези изтъкнати и талантливи творци,  участвали в „Малък Голям проект“, посочват от арт пространството.

77 са авторите, чиито творби ще бъдат продавани по време на „Акция 7″. Сред тях са най-известните пловдивски художници и скулптори.

Проектът на „Резонанс“ цели да привлече вниманието на зрителите и ценителите, които са и потенциални купувачи. Галерията не се води от комерсиални намерения в цялостната си дейност, както и в настоящото събитие, посочват оттам. Важното е да има движение – от едно място да преместим творби на друго място. Така ще се освободи пространство /и мисловно/ за нови произведения. Галерията ще използва своя процент от продажбите за откупуване на творби от „Акция 7″.

Освен „Акция 7″ само на 7 април ще се реализира и акцията на Любен Костов – „Само за фенове” /For Fans – ще продаваме произведения на известни художници на цена от 50 лв./.

Снимка: Фейсбук

 

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top