Александър Лазаров се класира за втория кръг на „Пловдив Къп“

Александър Лазаров постигна победа в първия кръг на основната схема на международния турнир за мъже – Купа „Пловдив“, съобщава сайтът на БФТ. Домакин на надпреварата, която е с награден фонд 10,000 $, е ТК „Локомотив“ (Пловдив). Лазаров, който получи „уайлд кард“ за състезанието, се наложи с 6:3, 6:4 над Либор Салаба (Чехия). В следващата си среща Лазаров ще се изправи срещу Йоанис Стергиу (Гърция).

„Чувствам се много добре в момента. Направих добри турнири преди това в Стара Загора, Русе и Созопол. Мисля, че играта ми върви доста добре в момента. Накрая малко се разконцентрирах, защото той извика физиотерапевта, но като цяло съм доволен. Надявам се да победим и на двойки“, заяви Лазаров след мача.

Златан Палазов, който също като Лазаров участва с „уайлд кард“, отстъпи с 1:6, 2:6 срещу Илия Вучич (Сърбия).

„Противникът ме превъзхождаше както физически, така и на години. Доста по-силен е от мен, но на такива турнири трупам опит. Сега ми предстои Държавното първенство, а след това и още някой турнир от този ранг“, заяви Златан Палазов.

Васко Младенов също отпадна на сингъл след 3:6, 2:6 срещу германския квалификант Фредерик Прес.

„Неприятна загуба, но тя се дължи на моя контузия в кръста, заради която не издържах. Желая успех на останалите българи в турнира“, заяви Младенов след срещата.

В момента срещите са прекъснати заради дъжд и ще продължат по-късно днес или утре.

Снимка: БФТенис

Подобни статии

Top