Александър Томаш подписва нов договор

Илко Пиргов остава спортен директор, но треньорът на Локо ще има последната дума

Край на сагата! Александър Томаш ще подпише нов договор с Локомотив (Пловдив). Срокът на контракта ще е за две години – до юни 2026-а, пише „Тема Спорт“. Очаква се той да бъде обявен официално от клуба в най-скоро време.

Както е известно, собственикът на „черно-белите“ Христо Крушарски разкри преди около две седмици, че е предложил нов договор на Томаш и иска той да остане начело на „смърфовете“. Наставникът е поискал срок до понеделник, 4 март, през което време да вземе окончателното си решение. Томаш е дал положителен отговор, но е поставил и условия, които са били приети от ръководството и конкретно от Христо Крушарски.

Наставникът ще има по-големи спортни правомощия. Информацията, която се появи, че треньорът ще вземе цялата спортно-техническа власт, не отговаря на истината. Както е известно, бившият вратар на Локо Илко Пиргов бе назначен за спортен директор и ще продължи да заема този пост, но всички спортно-технически решения ще са съгласувани вече с Александър Томаш.

45-годишният наставник пое „черно-белите“ през април 2022-ра. Той спечели доверието на феновете, които застанаха зад него в моментите на напрежение с Христо Крушарски. Нещата между двамата вече са били изгладени.