Алексей Петров дава 100 хиляди долара награда за информация за атентата

Алексей Петров обяви 100 хиляди долара награда за информация кой стреля по него, съобщава Блиц. Днес в Специализирания наказателен съд освен Петров се появи и Златомир Иванов – Баретата.Срещу бившата барета беше извършен опит за покушение на 29 октомври тази година.

Автомобилът му е бил причакан от нападателите. А когато автомобилът е намалил за левия завой, мъжете са изстреляли снаряда. Гранатата е успяла да удари колата на Петров. Но за щастие причинила единствено материални щети.

Нападателите изстреляли снаряда, точно когато бронираният автомобил на Петров правил ляв завой към бул. „Черни връх“.

Изстрелът е засегнал предната дясна врата на автомобила, който се е прибрал на собствен ход до гаража, намиращ се на 200 метра от мястото на стрелбата. По-късно разследващите намериха гранатометите и автомобила, от който е стреляно.

„Атентат с гранатомети е нормално да се води като тероризъм. Явно не е толкова трудно да се намери гранатомет в България. Тези, които са го направили, са сърцати момчета. Навили са се да го направят на такова място по това време – при охраната на Алексей, и то пред дома му. Според мен не са знаели как се работи“, коментира друг потърпевш от атентати Златко Баретата.

Снимка: dariknews.bg

Подобни статии

Top