Алжирски флаг предизвика нови размирици в Марсилия, английски фен в болница (ВИДЕО)

Конфликните ситуации между футболни хулигани в Марсилия продължават вече трети ден. Новото стълкновение бе предизвикано от малка групичка араби, които развели алжирски флаг на централния площад, съобщава „Спорт Експрес“.

Това предизвикало гнева на английските феновете, които атакували групичката. В сбиването взели участие и ултраси на Пари Сен Жермен. Около 40-50 хулигани пристигнали от Париж, за да търсят саморазправа с местни жители от арабски произход. Заради мелето се наложи полицията в Марсилия да използва сълзотворен газ за трети пореден ден, за да въдвори ред.

Английски запалянко е пострадал при сбиванията между англичани и араби край старото пристанище в Марсилия. Фенът получил тежка травма в главата и лежал на асфалта окървавен, като след около 5 минути пристигнала бърза помощ, която откарала пострадалия в болница.

При друг инцидент в центъра на града около 15 руски запалянковци се засекли със стотина англичани, повечето от които в нетрезво състояние. Британците започнали да хвърлят бутилки и само намесата на полицията предотвратила по-сериозни инциденти.

В конфликта в Марсилия участват англичани, араби, местни жители, полиция и парижани, обобщава кореспондентът на „Спорт Експрес“.

По-късно тази вечер е първият мач на Стад „Велодром“ в Марсилия от Евро 2016 между отборите на Англия и Русия. Повече от 1000 полицаи ще следят за реда около стадиона.

Снимка: dailymail.co.uk

Подобни статии

Top