Ало измамници се представят за служители на КТБ

Телефонни измамници се представят за служители на КТБ

Телефонни измамници се представят за служители на Корпоративна търговска банка и предлагат услугите си на лековерни клиенти, за да спасят влоговете им. Това съобщи директорът на Областната дирекция на МВР Пламен Узунов, който откри информационна среща по проект “Новият полицейски лидер”.

По думите му името на поставената под надзора на БНБ банка се използва и в други измамни схеми.

Вече на няколко места в страната са засечени случаи с телефонни измамници, които са включили в схемите си за заблуда изпадналата в неликвидност Корпоративна търговска банка..

Узунов откри информационна среща по проекта на МВР „Новият полицейски лидер“. За две години у нас в лидерски умения и овладяване на кризи ще бъдат обучени над 2020 служители от средното управленско ниво. Стресът при полицаите и пожарникарите е огромен, коментираха психолози.

 

Това, че си 24 часа на работа, това, че не разполагаш със себе си, е стресът, който постоянно те съпътства, обясни психологът Данко Йорданов. Полицаят трябва да бъде хладнокръвен, да си свърши своята работа и оттам нататък да започне процесуално следствени действия и т.н. Същото е и за пожарникаря.

Пожарникарят при пускане на сирената – тръгва. Не знае къде отива, изложен е на стрес. Първата му цел е да спаси живот, след това всичко останало.

В Пловдив случаите, при които полицаи извършват дисциплинарни нарушения или престъпления, са единични, подчерта Пламен Узунов. Те са получили съответното дисциплинарно наказание или срещу тях се води досъдебно производство.

 

Подобни статии

Top