Американец оцеля и в „Батаклан“, и в кулите-близнаци

o_1175579

36-годишен американец, чието малко име е Матю, е оживял и при атентатите в Париж, и при терористичната атака в търговския център в Ню Йорк на 11 септември 2001 година. Матю отказал да събощи фамилията си на журналистите.

По време на събитията във френската столица, той се оказал в концертната зала „Батаклан“, където терористите разстреляха много хора по време на конецрт на групата Eagles of Death Metal. Американецът се направил на умрял, а след това допълзял до изхода и избягал. Терористите в това време презареждали.

Отвън той се натъкнал на сътрудника на le Monde Даниел Псени, на когото разказал и историята си. По пътя към укритието журналистът бил ранен. Двамата прекарали в апартамента на французина известно време, докато полицията не разрешила на парижаните да излязат от къщи.

Когато самолетът се врязвал в една от кулите-близнаци, Матю бил точно под тях, отивал на делова среща. „Пробягах половината Манхатън. Но това, през което преминах в „Батаклан“, беше хиляди пъти по-страшно“, разказал 36-годишният американец на Даниел Псени.

Източник: vesti.ru

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top