Американец спечели турнира „Аспарухов меч“ (СНИМКИ)

Зам.-кметът Георги Титюков награди победителя сред младежите в индивидуалните състезания от турнира „Аспарухов меч”, който се организира в палата № 2 на Mеждународен панаир Пловдив. Той беше официален гост на финалите в събота вечер, в които участват 150 младежи и 85 девойки от 26 страни индивидуално и отборно.

Бенджамин Натанзон от САЩ вдигна гордо най-голямата награда, след като успя да срази своя съперник от Италия Дарио Кавалиере. На трето място останаха  Дреоси Леонарди от Италия и Деъри Уилям от Великобритания, които бяха наградени от президента на Българската федерация по фехтовка Величка Христева.

„Фехтовката е един от най-интересните спортове. Той учи на самоконтрол и концентрация. Радвам се да видя толкова млади хора, които да участват в този така оспорван турнир“, заяви Георги Титюков.

В тазгодишното издание на „Аспарухов меч“ за първи път участват девойки. Той се провежда вече повече от 20 години и е кръг от Световната купа, организиран от Българската федерация по фехтовка с помощта на Министерството на младежта и спорта.

Преди старта на полуфиналите всички участници и гости почетоха с едноминутно мълчание жертвите от атентатите в Париж на 13 ноември.

Турнирът продължава и днес с отборни състезания. Входът е свободен.

Подобни статии

Top