Американци се включват в Нощта на музеите и галериите в Пловдив

Нощ на музеите и галериите

Проектът на Аарон Милтън, който обединява петима американски артисти, ще бъде един от акцентите на Нощта на музеите и галериите, която стана вече традиция за Пловдив. 11-то издание ще се проведе на 11 и 12 септември и организаторите обещават пъстра и разнообразна програма, с над 80 събития, в която ще има за всекиго по нещо.

Програмата и тази година ще бъде разделена в три категории – „Музеи и галерии“, „Култура и клуб“ и „Град и публични пространства“. „Музеите и галериите“ ще бъдат в петък, на 11 септември. В по-широката програмата „Култура и клуб“ ще се включват Драматичния театър, Държавния архив, Операта, радио Пловдив и други. „Град и публични пространства“ е за артисти, които не са от Пловдив и работят в градска среда.

За трета поредна година Нощта е домакин на фестивала на Британския съвет Феймлаб. В програмата на атрактивното и посещавано нощно пловдивско събитие е поканена и чешката актриса, певица и изпълнителка на шансони от български произход Моника Начева. В дворовете на къщите в Старинен Пловдив и в двата дни на феста ще има интересна детска програма.

 

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top