„Амико чао“ – концерт с италиански забавни песни на Летния театър

Италиански забавни песни на Летния театър в Пловдив

„Амико чао“ – концерт с незабравими италиански забавни песни е първата проява от новия сезон на Летния театър в Пловдив. Организаторите обясняват, че са създали този проект с идеята да очароват публиката със съчетанието на лято, слънце, букет от италиански хитове и да се забавляват заедно българи и италианци.

Концертът е на 18 юли, но ако времето се задържи дъждовно, ще бъде преместен на 20-ти юли.

Звездата на Апенините Алекс Реа, покорил с гласа си Европа и Америка, е за втори път в България. Той ще изпее едни от най-любимите песни на няколко поколения и пловдивчани ще се насладят отново на хитове на Адреано Челентано, Дзукеро, Ал Бано, Ерос Рамацоти, Тото Котуньо, Масимо Раниери и друг големи изпълнители на италиански забавни песни. Както каза Алекс Реа, очаква ви голям калабалък.

Всичките 20 образа, които съм приготвил в куфара, са готови да излязат и да покажат на пловдивската публика на какво сме способни, заяви той. Изненадата на уникалната италианска вечер е младият талант Давиде. Неговият хит „Амико чао“ дава заглавието на концерта. Казва,че идва за първи път в нашата страна и е много щастлив.

Това за мен е един трамплин, както ми се случи и в Италия. Там тази година направих първите си стъпки, надявам се от Пловдив да започна една хубава кариера, коментира Давиде.

В концерта ще участват още Венци Мартинов и Мюзикхолния театър – Пловдив. Организаторите имат и други проекти, свързани с България. Те имат желанието да осъществят в нашата страна телевизионен музикален формат, победителите от който да се изявят на сцената на фестивал на италианската песен в Ню Йорк.

Втората идея е догодина да гостуват отново с концерт, в който да напомнят за великия Лучано Павароти.

 

 

 

Подобни статии

Top