Ана Ройдова от САЩ: Гледачката на баща ми го принуди да й припише наследството

„Майка ми никога не е планирала убийство на чичо ми и семейството му!“ – Това заяви тази сутрин пред Нова ТВ дъщерята на Иванка Ройдова Жана. По думите й разследващите е трябвало да се насочат не към Иванка, а към друг човек – Недялка Бързакова, която била гледачка на починалия милионер Георги Ройдов през последните години на живота му в САЩ.

„Защо никой не обръща внимание на Недялка Бързакова? Дядо ми беше болен от алцхаймер. Тя му беше гледачка през последните шест години от живота му. Тя се възползва от ситуацията че дядо е болен от алцхаймер и го накара да подпише документ, с който тя стана единствен наследник на цялото имущество, което той притежава – движимо и недвижимо“, обясни Жана.

„Когато ние разбрахме за станалото, тогава започнаха разговори между вуйчо ми, леля ми и майка ми за наследството. Ние разбрахме чак след смъртта на дядо ми, че тя притежава този документ, иначе първоначално дядо беше оставил леля ми Ана Ройдова, която живее в САЩ като попечител на наследството“, разказа дъщерята на Иванка Ройдова.

По думите й, след като Георги Ройдов дядо починал двете му дъщери разбрали, че Недялка Бързакова и Стойчо Ройдов са сключили споразумение и са разпределили цялото завещание помежду си. „Ние нямаме мотив, защото дори и да иска майка ми не може да притежава тези фондове, защото те се разпределят от Недялка Бързакова. а тя никога нямаше да ги дадат на майка и леля“, добави Жана.

Внучката разказа, че Ройдов натрупал състоянието си от даване под наем на апартаменти. Той притежавал цели сгради, като жилищата вътре давал под наем. След пенсионирането си ги продал и вкарал парите във фондове.

„Никога не сме поръчвали чичо ми и неговото семейство“, повтаряше дъщерята на Иванка Ройдова. По думите й полицаят под прикритие, за който съобщиха властите вчера, им бил представен преди две седмици като адвокат, който щял да им помогне с наследството.

„Не вярвам на това, което е написано, има много неверни неща, има и лъжи. Не знам в какво е обвинена сестра ми, но мога да кажа, че тази история започна много по-отрано“, разказа и третото дете на починалия милионер Ана Ройдова, която бе включена пряко по телефона от САЩ. „Първо баща ми беше направил завещание, на което аз бях изпълнител и всичко беше разпределено между нас тримата по равно. Но след това тази Нели Бързакова, която го гледаше шест години и вече след като той беше много болен, когато той не си знаеше дори името, тя го е завела при адвокат и е вписала себе си като единствен наследник.“, обясни по телефона Ана Ройдова.

„Позволете ми да знам по-добре случая от нас. проблемът не е само тази жена. Проблемът беше и брат ми, който се беше сприятелил с нея и се беше съюзил с нея“, подчерта Ройдова. Тя разказа, че заедно със сестра си са подавали жалби до ФБР, федералните служби и организации за възрастни хора с надежда да поправят нещата.

Днес в Окръжния съд ще бъде внесено искане за налагане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ на Иванка Ройдова.

Повече за трилъра със семейство Ройдови, който потресе цяла България, вижте ТУК и ТУК!

Подобни статии

Top