Ангел Иванов от БСП: Как ще ограничим полета на гълъбите? - DC news

Ангел Иванов от БСП: Как ще ограничим полета на гълъбите?

Как ще бъде ограничен полетът на гълъбите, които се отглеждат в центъра на Пловдив? Това бе един от въпросите, обсъждани на днешната сесия, по време на дебата за промените в общинската Наредба за опазване на околната среда. Става дума предимно за спортни гълъби, коментира главният еколог на общината Стефан Шилев. По думите му обаче тези птици се отглеждат в клетки и подлежат на дресировка, тъй че не са проблем. Изпадаме в дребнотемие, посочи Шилев.

Съветниците приеха измененията с 35 гласа „за“ и 2 въздържали се.

След гласуване на промените в наредбата, се забранява отглеждането на селскостопански животни в Пловдив. Така пловдивчани няма да могат да гледат добитък на терасата си, а също в мазетата, на таваните и в междублоковите пространства.

Ограничен брой селскостопански животни ще могат да се гледат обаче в крайните квартали – Прослав, Коматево, Остромила, Беломорски, Гаганица, Разкопаница, Шекер и Арман махала и Столипиново. Жителите им ще могат да се грижат най-много за една крава с теленца, до три овце или кози, две прасета, един кон или магаре, три заека с малки, 20 кокошки и 50 пилета.

Извън Пловдив, но на територията на общината, пловдивчани ще могат да отглеждат малко повече животни.

Забранява се пашата на територията на града, включително и в коритото на Марица. Забранява се също клането на добитък на улицата, както и оставянето на животни без надзор.

Глобите, предвидени в наредбата, са между 100 и 2000 лева за физически лица и от 1000 до 20 хиляди лева, за юридически.

Подобни статии

Top