Ангел Кодинов на финал „Б“ на 1000 м, останалите отпаднаха

Ангел Кодинов ще гребе във финал „Б“ – за разпределяне на местата от 9-о до 16-о, на 1000 метра кану от програмата на състезанията по кану-каяк от 31-ите Летни олимпийски игри в Рио де Жанейро. Във втора полуфинална серия Кодинов остана шести с време от 4.30,574 минути.

Мирослав Кирчев пък отпадна още след предварителните серии на 1000 метра едноместен каяк. Българинът остана предпоследен, шести в първа серия с време от 3.39,363 минути.

Георги Цонов и Румен Димитров не успяха да се класира за финала в скока на дължина от лекоатлетическата програма на Олимпиадата в Рио де Жанейро. В квалификационна група „А“ Румен Димитров постигна 16.36 метра в третия си опит. Преди това той постигна 16.23 метра в първия, а във втория направи фаул.

В група „Б“ Георги Цонов успя да направи само един успешен опит, като в третия си скок регистрира 15,20 метра. В първите два опита той направи фаул. Квалификационната норма бе 16,95 метра.

Митко Ценов отпадна в квалификациите на 3 000 метра бягане с препятствия при мъжете. В първа серия българинът финишира последен, 14-и с време от 8.54,79 минути.

Борецът в класическия стил  Николай Байряков (категория до 85 килограма) регистрира загуба на четвърфиналите на олимпийския турнир в Рио де Жанейро.

Във втората си схватка от състезанието българинът бе победен от европейският и световен шампион и основен фаворит за олимпийската титла в категорията Жан Беленюк от Украйна с технически туш в края на първата част. Беленюк се класира за финала и така българинът ще получи още един шанс да се бори за бронзовото отличие. В репешажите по-късно тази вечер Байряков ще стартира срещу Ахмед Мохамед Ибрахим Саад (Египет).

Подобни статии

Top