Английската преса: Феновете тук са луди по симпатичния Димитров!

zxz

Носителят на титлата от турнира на трева „Куинс” в Лондон Григор Димитров разкрива „специалните си чувства” преди евентуален негов сблъсък с великобританеца Анди Мъри. Българинът даде интервю за изданието „The Sport Review” преди тежките мачове на трева в надпреварата, която тази година е от по-високата категория ATP-500.

„Всеки път, когато играя на трева, изпитвам специално чувство, една различна връзка. Начина, по който се движа, по който играя, решенията, които взимам на корта… Не знам, защо се чувствам по този начин, това е било още от първия път, когато стъпих на трева”, разкрива Григор.

А първата му титла на трева мина и през победа на тогавашния №3 в света Стан Вавринка, с когото сега пък ще си партнира на двойки.

„Миналата година бе незабравима за мен. Едно от нещата, за които си спомням, че направих, беше позвъняване до баща ми. Когато за първи път дойдох тук, бяхме заедно с него. Играх с уайлд кард и тогава трофея много ми хареса. А след това вече го държах в ръцете си”, допълва Гришо.

Задачата на българина няма да е никак лесна. Той има за съперник още в първия кръг машината за сервиси и шампион на „Куинс” от 2010-а година Сам Куери от САЩ. На четвъртфиналите пък може да срещне Анди Мъри.

„Всеки път преди са изляза на корта, чувствам нещо като пеперуди в стомаха си. Това е нормалното напрежение преди всеки мач. Обичам също така да преследвам целите си и да излизам от всяка ситуация с усмивка на лицето, независимо дали съм спечелил или загубил”, казва още българинът.

24-годишният Димитров очарова не само със своята личност, но и с онзи вид тенис, практикуван от състезателите от близкото минало. Успехът там идва от подсечените топки, от движението на краката, както и от играта на мрежа и от мощния сервис, пише още „The Sport Review”.

Куинс се влюби в симпатичния и атлетичен тийнейджър, чийто идол е Роджър Федерер, още от първия момент, в който стъпи на Централния корт. Именно затова и местната публика очаква с нетърпение той да се изправи срещу фаворита на британците Анди Мъри.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top