Ани Боздева: Адреналинът бе много висок, благодаря на Димо Тонев!

Ани Боздева е една от основните нападателки на националния отбор за девойки старша възраст (U19), който успя да се класира за Европейското първенство в Словакия и Унгария. През последния сезон в първенството на НВЛ-жени тя игра за Раковски (Димитровград), но си остава състезателка на Марица (Пловдив). Ето какво каза за BGvolleyball.com нападателката след победата над Финландия в зала „Христо Ботев“.

– Драматична, но сладка победа срещу Финландия, какво е усещането?

– Адреналинът беше много висок вътре в игрището, но и отвън. Лично се чувствам много добре след този мач. Радвам се, че всички можехме да вземем участие и да помогнем на отбора. Чувствам се много добре в този отбор, защото сме един колектив. Надявам се на Европейското да се представим добре.

– За три дни изиграхте три трудни и маратонски мача, като показахте много характер и сърце…

– Да, така беше и на тренировките. Това, което правехме на тренировките, го показахме на игрището, благодарение на треньора ни Димо Тонев. Искам да го поздравя, че за толкова малко време успя да ни покаже много нови неща.

– Сега имате шанс за ре-старт с този национален отбор на европейската сцена след не особено доброто представяне през миналата година…

– Да, да. Отиваме на Европейското с нов облик. Каквото можем, ще направим, за да се представим по-добре.

– Пожелание?

– Пожелавам на всички да усетят този адреналин. Искам да покажем на България, че ние също можем да играем волейбол добре.

Снимка: bgvolleyball.com

 

Подобни статии

Top