Ансамбълът на финал със сълзи за Цвети! (ВИДЕО)

Ансамбълът на България по художествена гимнастика се класира на пето място в многобоя с перфектни съчетания на европейското първенство в Холон, Израел. По този начин те се класираха за финалите на отделните уреди, които са в неделя. Момичетата посветиха успеха си на своята съотборничка Цветелина Стоянова, която продължава да се бори за живота си в Пирогов, след като скочи от шестия етаж.

„Ние се преборихме, сега Цвети трябва да се пребори за живота си!“, заяви през сълзи Цветелина Найденова, която е най-близката на Стоянова сред съотборничките й.

„Изключително тежко е. Досега не ни се беше налагало да се състезаваме в подобна ситуация. Борихме се докрай, не се предадохме. Сигурна съм, че Цвети ще се гордее с това, което правим в момента“, коментира пред bTV Цветелина Найденова.

Ансамбълът бе в състав Михаела Маевска, Ренета Камберова, Цветелина Найденова, Христиана Тодорова и Любомира Казанова. Организаторите обаче бяха записали името на Цветелина Стоянова в тимовия лист и това още повече разстрои нейните съотборнички, които завършиха със сбор от 35.850 точки, но без нито една грешка.

За съчетанието си с два обръча и три чифта бухалки българките получиха оценка от 18.000 точки. Представянето им на пет ленти бе оценено със 17.850 точки.

Снимка: bTV

Гледайте видеото ТУК

Подобни статии

Top