Античният грейна върху 10 050 пощенски марки (СНИМКИ)

Пощенска марка „Пловдив – Европейска столица на културата през 2019 година“ валидираха на специална церемония в залата на Общината.

На събитието присъстваха председателят на Народното събрание Цецка Цачева, министърът на туризма Николина Ангелкова, кметът на Пловдив Иван Тотев, директорът на Български пощи Деян Дънешки, както и авторката на дизайна на марката Татяна Узунова.

На марката е изобразен Античният театър, който вече е попадал два пъти във филателни издания – в края на 80-те години и пред 2002 година, когато е ползван за фон на марка, посветена на Европейско първенство по шах.

Пощенската марка „Пловдив – Европейска столица на културата през 2019 година“ е в тираж 10 050 броя, а цената й е 1 лев.

„Валидирането на тази пощенска марка е само началото на сътрудничеството между Пловдив и държавата за отбелязването на Европейска столица на културата през 2019 година. Тогава Пловдив ще е синоним на България”, каза председателят на Народното събрание.

Цецка Цачева похвали кмета за положителните промени в града и пожела на пловдивчани да за здрави и да не пестят сили за „Пловдив 2019-та“.

По традиция първото валидирано копие на марката се предаде на домакина – градоначалникът Иван Тотев. Той заяви, че копието ще бъде занесено в Регионалния исторически музей.

Подобни статии

Top