Антон Зингаревич на Биткойн конференция на остров Мадейра

Заедно със собственика на Ботев бе и биткойн директорът на клуба Георги Манолов

На красивия португалски остров Мадейра ПФК Ботев представи клуба на първата си #Bitcoin конференция, откакто възприе Bitcoin технологията на 31 октомври 2023 г.

Конференцията #BitcoinAtlantis се проведе от 1 до 3 март на Estádio do Marítimo на местния футболен клуб Маритимо.

Президентът на Ботев, Антон Зингаревич и Биткойн директорът на клуба, Георги Манолов, се впуснаха в света на дигиталните възможности, свързвайки се с Биткойн, Nostr и футболни ентусиасти от целия свят.

Бизнес екипът на Ботев бе домакин на главния изпълнителен директор на компанията JAN3 Самсън Моу и техния CSO сръбския принц Филип Караджорджевич. Клубът наскоро подписа стратегическо партньорство с JAN3 с цел ускоряване на масовото възприемане в света чрез футбола.

Ключови бяха срещите на ръководството на Ботев с глобални лидери и предприемачи в сферата на Биткойн в лицето на Майкъл Сейлър, главен изпълнителен директор на Microstrategy, Джак Дорси, основател на Twitter и основен подръжник на комуникационния протокол Nostr и Лин Олдън, икономически анализатор и инвеститор.

Не на последно място, Ботев резмени фланелки с клуба Real Bedford на Питър Маккормак, който отчасти послужи като вдъхновения за пловдивския клуб да приеме Биткойн технологията. Биткойн журналистът Джо Накамото, който наскоро публикува своя документален филм за Ботев, беше своеобразен рефер на кратка битка между Биткойн директора на Ботев, Георги Манолов и собственика на Реал Бедфорд – Питър Маккормак, с което предвещава скорошна футболна среща между двата тима.