Апелативният съд заседава по мярката на Дивеков

milandivekov

Пловдивският апелативен съд ще решава днес дали да отмени решението на Окръжния съд, който отмени мярката „Задържане под стража” и наложи парична гаранция от 10 000 лева на Милан Дивеков, убил на пешеходна пътека 63-годишен мъж от Пловдив.  Инцидентът стана причина за смяната на директора на областната дирекция в Пловдив.

Съдът ще заседава по протеста на прокуратурата срещу отменената от Окръжния съд мярка. Припомняме, че в мотивите си за отмяната магистратите посочиха, че Дивеков вече не може да повлияе на свидетелите, тъй като автотехническата експертиза безспорно доказва вината му.

Резултатите от автотехническата експертиза доказват, че Дивеков е карал по бул. „Никола Вапцаров” със 100 км./ч. Според вещото лице, ако скоростта е била само с 25 км./ч. по-ниска, спирачката е щяла да предотврати инцидента.

На 12 август тази година около 22.00 часа на бул. „Никола Вапцаров” Дивеков блъска на пешеходна пътека 63-годишният Димитър Димитров, който починал на място. Заради несвоевременното уведомяване на дежурния прокурор за образуваното досъдебно производство, незадържането на извършителя на местопроизшествието на 12 август и неговото освобождаване оттам беше разпоредена вътрешна проверка на полицаите, отзовали се на инцидента.

Тогава от поста му бе освободен директорът на ОД на МВР в Пловдив. Проверката е приключила, но резултати така и не бяха оповестени. Ако вината на Дивеков се докаже, го грозят от 3 до 10 години затвор.

DC News

Сайт за новините от Пловдив, Асеновград и региона - събитията от деня в реално време.

Подобни статии

Top